SUCI NA NATJECANJIMA

PREDSTAVNICI SUDAČKOG ŽIRIJA NOSIOCI SU BROJNIH EUROPSKIH I SVJETSKIH ODLIČJA.

sudac Virna Hošnjak
sudac

VIRNA HOŠNJAK

  Rođena 1988. u Čakovcu, gdje je odmalena članica Studia za suvremeni ples Teuta.

Dolaskom u Zagreb (2006.god.) godinu dana pleše u hip hop klubu Megablast,te sudjeluje na natjecanjima Showdance saveza.
2007. god. postaje članica plesnog studia Escape pod vodstvom Lidije Iveković ( balet, jazz dance, hip hop, suvremene plesne tehnike), gdje se educira i radi kao plesačica i pedagog do 2014.godine.
Neki od značajnijih televizijskih projekata su Evergreen, Hrvatska traži zvijezdu, Supertalent, Država,selo,grad, Ples sa zvijezdama, Novogodišnji show HRT-a, Dora, Hrvatski radijski festival itd.

Osim televizijskih projekata radi kao plesačica za hrvatske izvodeće poput Lane Jurčević(Cibona 2008.i drugi nastupi), Severine ,Nine Badrić (Dora 2012.), Martine Vrbos,Tonya Cetinskog (Furia tour 2008.-2010.), grupe Feminnem,Pamele Ramljak, grupe Colonia (2010.-2011.), grupe ET,Danijele Martinović,Connecta itd.

Jedna od važnijih suradnji je s grupom Feminnem s kojima pobjeđuje na Dori 2010.godine,te odlazi na Eurosong u Oslo.
2014.godine otvara vlastiti Plesni studio Korak u Čakovcu koji trenutno broji 300 članova,te je nagrađivan na mnogobrojnim natjecanjima.

sudac

ANA BEGIĆ

Plesač klasičnog i suvremenog baleta. Bivša članica ansambla HNK Ivan Zajc. Plesanjem se bavila od svoje 6 godine. Danas pleše samo iz gusta.  Dugogodišnji sudac, osim po Hrvatskoj i na internacionalnim natjecanjima u susjednim državama.
Za nju je ples pokret koji nikada ne laže, a život ples od jedne pozornice  do druge.

sudac Ines Starčević
sudac

INES STARČEVIĆ

Plesno putovanje započinje od svoje najranije dobi.
Trenerica je u plesnoj Skupini Porto Ri u Rijeci, a najviše se posvećuje MTV commercial, te jazz i musical plesnim stilovima.
Završila je razne tečajeve u više plesnih škola, a naposljetku upisala umjetničke plesne stilove u EOS Učilištu u Zagrebu.
Uz to, Ines je i certificirani yoga učitelj te stečeno znanje koristi i na plesnim treninzima.
Ples podučava od svoje 20.-te godine i to sve dobne skupine.

sudac

EDITA GORSKI

    Profesionalna plesačica i umjetnica gđica.Edita Gorski ( završena srednja škola suvremenog plesa Ane Maletić, i primijenjena umjetnost i dizajn Zagreb i the Theaterschool AHK -Plesna i teatralna akademija , Amsterdam, jazz i musical Odjel)
Nakon edukacije i usavršavanja, sudila je na raznim natjecanjima i vodila te podučavala plesače u plesnim skupinama diljem NL i Hr. 
Svoj je život posvetila educiranju u sto vise različitih stilova plesa i područja umjetnosti. 
Stilove koje je učila ( ballet, suvremeni, jazz, moderan, mjuzikl, showdance, StreetDance, hiphop, house, tap,  afro, vouge, poping, locking, bollywood, burlesque, standardni i latino)
Kroz posao koji je radila diljem Europe stjecala je životnog i profesionalnog iskustva te je to iskustvo prenosila na mnogim radionicama i  projektima.

sudac

Toni Vrdoljak

   Trener-koreograf u plesnoj udruzi Scorpio Dance Team.
Plesom se bavi od svoje 7 godine te njeguje plesnu kulturu, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.
Plesni je pedagog za raznovrsne plesne stilove: Hip Hop, Show Dance, Mtv i Open.

Voditelj je plesno-rekreativnih radionica za djecu mlade i odrasle.

sudac

MILISLAV KATRAŠNIK

  Milisav Katrašnik, član CID-a međunarodne organizacije koja djeluje pri UNESCO-u
Osnivač i voditelj Breakdance Studia AB Original iz Pule.
Službeni je sudac Hrvatskog Športsko Plesnog Saveza
Organizator medjunarodnog natjecanja u breakingu pod nazivom C.U.B.E. – Coloseum Urban Battles u Puli.
Dugi niz godina organizira natjecanja u hip-hopu i breakdanceu te organizira oko 80.ak street show programa i nastupa godišnje.

sudac

ramona kramarić

       iz Varaždina, trener u plesnom klubu “plan b”. Pleše od svoje 3 godine balet kasnije se počinje baviti jazz-om. Već 6 godina samostalno vodi svoje plesne grupe. Završila je školu instruktora fitnesa i plesa za djecu i mlade. Stekla licencu međunarudnog suca WADF-a u umjetničkim plesnim disciplinama.

maja borozan sudac
sudac

Maja Borozan

      po str­uci scenski plesač i plesni pedagog, već je 25 godina u ples­u. Prve plesne korake napravila je u ple­snom klubu Megablast, u kojem je kao čla­nica reprezentacije (seniorskog ansambla) ostvarila brojne zapažene rezultate u show dance-u, jazzu i modernom. U klubu, osim kao plesač, dj­eluje i kao plesni pedagog s uzrastima od 3 do 20 godina. Uz to, ima i sudačku licencu Hrvatskog ple­snog saveza i Hrvats­kog sportskog plesnog saveza.​

sudac

Renton Joel Mantilla

Prva plesna iskustva stječe u skupini Rhythm snipers i Real Beat dancers u Cebu Cityu na Filipinima, a kasnije počinje raditi kao plesač na nacionalnoj televiziji.

  • 2002. počinje vođenje plesne grupe Flash Dance Unit iz Rijeke u kojoj i sada radi
  • 2012. srpanj, educira se u Njemačkoj na Urban Dance Campu
  • 2014. siječanj, educira se u Los Angelesu u Movement Lifestyle, Millennium Dance Complex-u i Debbie Reynolds Dance Studiu
  • 2014. – 2019. Pag, edukacija na Who Got Skillz Beat Dance Camp

Zajedno sa Flash Dance Unitom sudjeluje na brojnim plesnim natjecanjima u Urban stilovima na kojima ostvaruje zapažene rezultate i dobiva brojna priznanja zajedno s Flash Dance Unitom.
Aktivno sudjeluje na plesnim seminarima u vlastitoj organizaciji gdje dobiva dodatnu edukaciju iz područja hip hopa i ostalih Urban stilova.

KRITERIJI SUĐENJA

• Svaki sudac ocjenjuje natjecatelje isključivo na temelju prezentiranog u trenutku natjecanja. Sudac ne smije donositi odluku na temelju prijašnjih postignuća natjecatelja.
• Svaku kategoriju sudi najmanje 3, a najviše 5 sudaca (+rezervni suci), izabrani od strane Organizatora
• Suci pojedini nastup ocjenjuju na skali od 1,0 do 10,0 za sljedeća područja: plesna
tehnika, koreografija (orginalnost i inovativnost), izvedba (muzikalnost, ekspresija, interpretacija) plesača te ukupni umjetnički dojam.
• Maksimalan broj bodova koji sudac može dodijeliti po izvedbi je (10 bodova po sucu).
• Ukupni rezultat ocjenjivanja je aritmetička sredina ukupnog zbroja bodova svih sudaca.
• Pobjednik u pojedinoj kategoriji je natjecatelj koji je osvojio najveći broj bodova.
• Ukoliko više natjecatelja ima isti broj bodova, pobjednik je natjecatelj koji ima veći broj bodova u kriteriju plesne tehnike. Ukoliko nakon toga nije moguće odrediti pobjednika, odluku o pobjedniku donose suci u međusobnom dogovoru.
• Konačna odluka sudaca je nepromjenjiva.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje iskustvo korištenja stranice.

Natjecatelji Croatia Dance International se mogu prezentirati u jednoj ili više kategorija sa sljedećeg popisa:

Acrobatick/gymnastics, Argentine Tango, Bachata, Belly Dance, Break Dance,, Character/ethnic/folk – Plesni Folklor, Cheerleading, Dance Fitness, Disco Dance, Disco Fox, Disco-Hustle, Disco Swing, Urban Style, Jazz Dance, Balet, Latin- Latin Show Majorette, Open, Salsa, Samba, Show Dance, Street Mambo, Nordic Tango, Twirling, Mtv, Production Number, Contemporary/modern, Kizomba, Merengue, Swing Dance

Ukoliko na popisu nije navedena Vaša disciplina molimo Vas da na e-mail: info@superdance.hr zatražite nadopunu discipline.